başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Eğer telafi yemişseniz ki yemeyen pek azdır.Preklinikte derse girip telafileri vermezseniz ×2 yiyorsunuz.Hiç girmezseniz telafiler birer tane olarak kalıyor .Bu yüzden hem dersi kaçırmamak için hem de ×2 yememek için derse girip yok yazılmak istediğimiz bir durum olabiliyor.Her iki durumda da yok yazılıyorsunuz ama dersi kaçırmamak önemli en azından pratik dersler için söyleyebiliriz bunu. Ucunda asistanlara yakalanmak olsa da göze alan deneyebilir. Yine en azından kendi fakültem adına bunları söyleyebilirim.
Hep öyle kandırıldım. Bi üniversiteyi kazan sonra rahatlayacaksına inanmıştım. Sonuç : büt büt büt
Kendi işine bakmak yerine birbirini takip eden hekimcikler yuvası. 'bu endikasyon yanlış' doğrusunu sen yap o zaman sevgili yüce hekim.
' bu hastaya başladıysan devam et ' napayım devam ederken gelmediyse evine gidip getireyim mi hastayı.
' idare şöyle idare böyle ' toplantı olur sayın başhekimişkom haklısınız en haklı sizsiniz
Yani işin özü şu öğrencilikteki fesatlıklar meslekte devam ediyor. Allah düşürmesin.



'
Alt çene. Hareketlidir. Ölçü alındığında hastaların sürekli Öne ittirdiği sizin tekrar tekrar ölçü almanıza sebep olan çenedir.
1908 yılında kurulmuş olup türkiyenin ilk diş hekimliği fakültesidir. şuanlık veznecilerde geçici kliniği dışında binası olmasa da hasta potansiyeli yüksektir.
Sayın mustafa gündoğar ve taha özyürek hocalarımızın öncüsü olduğu, bilgi paylaşmaktan sakınılmayan hem youtube videolarıyla hem de kurslarla diş hekimlerine endodonti işlemlerini kolaylaştırmayı hedefleyen güzel bir girişim. Arkadaşlarımızla yeni mezunlar olarak “seve* seve* endo” da dediğimiz endodontinin yeni mezun diş hekimleri tarafından çok iyi bilinmesi gerektiği için bolca başvurduğumuz oluşum. “O zaman ne diyoruz? İntro gelsin de başlayalım!”
bilateral submandibular, sublingual lojları ve submental loju tutan, hızlı gelişen odontojenik enfeksiyondur. ağız tabanı ve boyun bölgesi hızla şişer ve solunum yolunu tıkayabilir. yutma ve yeme eylemleri zorlaşır.
Cam iyonomer siman (cis), diş dokuları ile kimyasal bağlanabildiği ve antikaryojenik özellikte olduğu için klinik uygulamalar da sıklıkla tercih edilen bir dolgu materyali. Günümüzde, cis gibi remineralizasyon potansiyeline sahip restoratif materyaller minimal invaziv diş hekimliği ile çok daha fazla popüler hale gelmiş, kullanımı çok artmıştır.

CİS ler dolgu, simantasyon ve diş koruyucu olarak kullanılabilmekte. SDI Riva markası favorim, Fuji markasıda bi o kadar kaliteli markalardan biri.

Kullanın kullandırtın arkadaşlar.
diş eti gülümsemesi olarak geçmekle birlikte kemal sunal çok güzel örnektir.
etyolojisi şunlardır:
aşırı maksiller gelişim
vertikal büyüme yönü
kısa üst dudak
artmış kontraktilite
genetik
büyüme gelişim dönemi
görsel
hocaların en çok kullandığı ve yapmamanız gerektiği konusunda sizi bozarak uyardığı ifadedir
Yürek isteyen olaydır,hocanın kızması an meselesidir. Ama tüm bunlara rağmen 100kişiden 70’i eline alır o dişi.Umarım sevgili hocalarımız bunları okumazlar.Sevgiler,saygılar.
Bir klinikte çalışmaya başlayacağım personel,klinik şefi ve hastalarla iletişimden tut tedavi sırasında yapılacaklara kadar neler tavsiye edersiniz?Tecrübeli meslektaşlar bilgilendirirse çok sevinirim
sağlam bir irade, iyi bir yoldaş, uykusuzluğa direnç, saatlerce aynı yerde oturmaya alışkanlık.
arka grup dişlerin oklüzal yüzünde tüberkül ve kenar sırtların eğimlerinin bir açı altında birleşmesiyle oluşan uzun vadi şeklindeki oluşumlara verilen isimdir.
Sıçtık = Ben bu dişi çekerim diyip çekime başladığın hastada davyeyi tutarken çattt diye bir sesin gelmesi ve kökün 2/3 apikalden kırılması